10 motive sa renunti la carne

Studiile au confirmat ca o singura zi pe saptamana fara carne este suficienta ca sa se scada riscurile bolilor de inima, a obezitatii si a diabetului.

1. Mai putina grasime si mai putini carbohidrati.

 Adica o inima si un ficat mai sanatoase. Carnea contine mai multe grasimi saturate, rele pentru organism, si duce la cresterea colesterolului.

2. Mananci mai sanatos

Daca elimini carnea din meniu, nu ai de ales si mananci mai multe fructe si legume ca sa-ti satisfacti foamea. Tocmai de aceea, vegetarienii sunt mult mai sanatosi si au niveluri ridicate de fibre si nutrienti.

3. Pui pe fuga o serie de afectiuni.

Studii au demonstrat ca vegetarienii sunt mai feriti de bolile de inima sau de cancer. De exemplu, o dieta saraca in grasimi e singura cale eficienta de a opri evolutia bolilor coronariene sau de a le preveni in totalitate, potrivit Vegetarian Times.

4. Ne intoxicam organismul cu pesticide!

Carnea contine de 14 ori mai multe pesticide decat alimentele de origine vegetala , iar lactatele de 5 ori mai mult decat alimentele de origine vegetala. Numai SUA utilizeaza anual 455 000 de tone de pesticide.  Pesticidele sunt deseori pulverizate direct pe animale pentru a le feri de paraziti, insecte, rozatoare si ciuperci. In plus, sunt si hranite cu pesticide.

Ca sa creasca mai repede si mai mari, animalelor li se administreaza steroizi si hormoni de crestere. Ce se intampla cu oamenii care mananca aceste animale ingrasate? Multi oameni de stiinta atribuie aparitia prematura a pubertatii la fete.

5. Esti mai suplu.

Vegetarienii au cu aproximativ 30% mai putine sanse de a deveni obezi.

6. Mai multe vitamine si minerale.

Fructele si legumele le contin in cantitati importante – plus fibre, pe care carnea nu le are.

7. Iti scazi riscurile de cancer

Vegetarienii au riscuri scazute de cancer, iar asta pentru ca mananca foarte multe alimente bogate in antioxidanti care protejeaza impotriva aparitiei celulelor canceroase. Pe de alta parte, carnea contine niste amino-acizi care favorizeaza aparitia anumitor tipuri de cancer.

8. Carnea elimina calciul

Carnea elimina calciul din organism, datorită azotului din compoziția proteinei din carne, cu conținut bogat în fosfor

9. Creste durata de viata

Oamenii care adopta o dieta vegetariana isi extind durata vietii in medie cu 5 ani, conform datelor prezentate in 2012 de Academia de Nutritie si Dieta. Alimentatia fara carne protejeaza impotriva bolilor de inima si a hipertensiunii. In schimb, consumul de carne scurteaza viata, prin epuizarea in timp a organelor vitale.

10. Carnea ne face mai agresivi

Carnea contine adrenalina in cantitati mari (secretată de groaza animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane și duce în timp la hipertensiune. Adrenalina provoacă furie și agresivitate celui care consuma carne.

Figuri istorice care au ales sa nu consume carne: Platon, Socrate, Pitagora, Isaac Newton, Thomas Edison, Mark Twain, Albert Einstein, Leonardo Da Vinci, Charles Darwin, Albert Schweitzer, Ralph Waldo Emerson, Henry Ford, Martin Luther etc.

 

 

 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *