5 alimente despre care nu stiai ca te pot ucide

Ciupercile

Culese din padure nu trebuie consumate sub nicio forma, atrag atentia medicii, întrucât pot suferi transformari (încrucisari de spori între ciuperci comestibile si otravitoare) si chiar si cei cu ochiul format se pot însela. Intoxicatiile cu ciuperci reprezinta urgente medicale majore, putând provoca insuficienta renala, hepatica si chiar decesul. Primele simptome sunt greata, varsaturi, ameteli, dureri de cap si ameteli.

Rosiile

Fructul in sine nu contine otrava, in schimb frunzele si tulpinile contin o substanta chimica cunoscuta sub numele de glicoalcaloid care provoaca dureri stomacale, dar si nervozitate. 

Rubarba

Din rubarba se fac tot felul de dulciuri delicioase insa frunzele sunt toxice provocand probleme de respiratie, convulsii, insuficienta renala, si, in unele cazuri, moartea.

Alunele

Au fost si sunt considerate alimente cu un puternic potential alergen. Alergia la alune este alergia alimentara cea mai des întâlnita. Cel mai sever raspuns este anafilaxia care poate duce la constrictia severa a cailor respiratorii, soc si pierderea cunostintei. Este suficient de periculoasa incat sa provoace moartea daca este lasata netratata. 

Scoicile

O reactie alergica la scoici poate inhiba respiratia si poate pune viata in pericol. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *