5 prieteni carora trebuie sa le dai “unfriend” pe Facebook

Te enervezi sau devii depresiv dupa ce vezi postarile prietenilor tai de pe Facebook? Daca da, atunci trebuie sa elimini cateva persoane din lista ta de prieteni.

Nu trebuie sa fii selectiv doar atunci cand iti alegi prietenii in viata reala, ci trebuie sa fii precaut si in privinta prietenilor de pe Facebook. Multi dintre noi utilizam retelele de socializare pentru a ne relaxa si pentru a fi in legatura cu prietenii. Prin urmare, trebuie sa stii sa utilizezi optiunea “unfriend” pentru acei prieteni care iti perturba pacea mentala.

Un studiu de cercetare a demonstrat ca reputatia si cât de fericit te simti pe site-urile de retele sociale influenteaza gândurile si comportamentul tau. Asadar, aici sunt cateva tipuri de prieteni carora le-ai putea da “unfriend”.

1.Combatantul

Ai putea avea prieteni pe facebook care continua sa argumenteze fiecare problema pe care o intampina. Ei vor discuta despre politica, religie si alte probleme delicate pe site-ul social. De asemenea ar putea spune unele lucruri ofensatoare sau chiar sa foloseasca cuvinte abuzive. Deci, este bine sa stergi aceste persoane din lista ta cat de curand.

2. Seful

Sa il ai pe seful tau ca prieten pe facebook este una dintre cele mai mari greseli. La urma urmei, el este seful tau si nu vrei sa fii interogat pentru iesirea de azi-noapte sau sa il lasi sa stie unde erai atunci cand ai cerut concediu medical. 

3. Criticul

Cu totii avem prieteni care critica pe facebook. Site-urile sociale sunt facute cu scopul de a te distra si a impartasi pozele tale. Cu toate acestea, daca cineva nu agreeaza fotografiile tale nu ramane decat optiunea de a-i da “unfriend”.

4. Fostul sau fosta ta iubita

Da, ai auzit bine. Trebuie sa ii dai unfriend fostului iubit sau fostei iubite. Acesta nu este un gest crud, ci o incercare de fi dragut cu tine insuti. Avandu-l pe fostul sau fosta pe facebook nu faci decat sa ramai blocat/a in trecut si va duce la complicatii in relatiile tale viitoare. 

5. Necunoscutii

Cu siguranta, acesti oameni vor fi jumatate din lista ta de prieteni de pe facebook pe care nu i-ai intalnit niciodata. Tu doar ai acceptat cererea de prietenie insa nu vorbesti cu ei mai deloc. Da-le unfriend tuturor necunoscutilor de pe facebook deoarece nu stii nimic despre ei. De ce sa ii ai in lista de prieteni daca nu ii cunosti personal?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *