7 super alimente care sporesc concentrarea

Ti se pare dificil sa te concentrezi? Iti este distrasa atentia cu usurinta? Trebuie sa stii ca mancarea pe care o consumi este foarte importanta deoarece exista unele alimente care te fac sa devii letargic. Alimentele care sunt bogate in antioxidanti si cofeina cresc puterea de concentrare. Ceea ce mananci poate afecta capacitatea creierului de a se concentra si de a functiona.

Alimentele bogate in vitamina E, precum migdalele, îmbunatatesc memoria. Alte alimente care te ajuta sa te concentrezi sunt sfecla, ciocolata neagra, spanacul, cafeaua, ceaiul verde si afinele. In articolul de astazi am enumerat câteva super alimente care te ajuta sa sporesti concentrarea. Include aceste alimente în viata de zi cu zi si vei observa diferenta. 

Cafeaua

Tuturor ne place cafeaua pentru gustul sau si proprietatea revigoranta. Ziua noastra nu incepe niciodata fara o ceasca de cafea. Cafeaua contine un drog numit cofeina care creste nivelul de oxigen din sânge si ne face sa fim alerti.

Oul

Oul este unul dintre alimentele care ne ajuta sa ne concentram. Compusul prezent in ou, numit colina, este responsabil pentru stimularea concentrarii.

Sfecla rosie

Sfecla rosie este o leguma dulce, plina de culoare, care serveste mult creierului! Aceasta imbunatateste capacitatea cognitiva si sporeste concentrarea.

Ciocolata neagra

Consumul unui baton de ciocolata neagra in fiecare zi poate stimula cu siguranta concentrarea. Aceasta contine cofeina, care creste vigilenta, iar magneziul prezent si el ajuta la destresare. 

Nucile

Conform cercetarilor recente, nucile au efecte pozitive majore asupra creierului. Vitaminele si mineralele prezente în nuci au capacitatea de a imbunatati memoria si concentrarea. 

Bananele

Bananele ajuta, de asemenea, la stimularea concentrarii deoarece sunt bogate în potasiu si minerale esentiale care pastreaza creierul si sistemul nervos intact.

Ceaiul verde

Studiile arata ca ceaiul verde imbunatateste starea de spirit si concentrarea. Bea o ceasca de ceai verde atunci cand esti lipsit de vlaga si doresti sa iti sporesti concentrarea. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *