Alimente recomandate pentru o sarcina sanatoasa

Alimentatia corecta in sarcina este foarte importanta deoarece este necesara cresterii copilului, dezvoltarii normale a creierului, reducerii riscului defectelor congenitale si formarii unui sistem imunitar puternic.

In timpul sarcinii, fiecare organ din corp functioneaza folosind mai multa energie. De aceea, dieta unei femei gravide trebuie sa asigure toate elementele necesare cresterii fatului.

Mai jos este o lista cu alimentele recomandate pentru o sarcina sanatoasa.

Caise uscate

Caisele uscate pot face parte din dieta unei femei gravide deoarece sunt nutritive si gustoase! Au doua calitati foarte utile si pentru sarcina, si pentru perioada de dupa: ajuta la regenerarea tesuturilor si contin o cantitate ridicata de fier (utila, mai ales, in trimestrul al treilea). Au multe fibre, potasiu, vitaminele A, B, C si beta-caroten. Totusi, in zilele in care se consuma caise uscate (fie ca atare, fie cu iaurt, fie in prajituri de casa etc.) este indicat sa nu mai existe alte dulciuri in meniu, dat fiind faptul ca au un aport caloric destul de ridicat.

Fasole

Cele mai multe soiuri de fasole s-au dovedit a fi extrem de benefice pentru sanatatea unei femei gravide.

Fasolea este o sursa de proteine de buna calitate. Contine si o cantitate mare de fibre care asigura un tranzit intestinal bun si toate acestea, asociat, cu un continut caloric redus.

Banana

Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana ofera instantaneu un aflux sustinut si substantial de energie.

Broccoli

Este foarte important ca fiecare femeie gravidă să consumi produse care conțin acid folic pentru a preveni apariția unor malformații congenitale la făt. Broccoli conține acid folic, necesar pentru divizarea celulelor în sinteza ADN-ului.

Seminte de canepa

seminte de canepa

Au un continut echilibrat de proteine, fibre si grasimi bune, se digera foarte usor si, in plus, ajuta la intreg procesul de digestie – destul de ingreunat in timpul sarcinii. Mai contin si acizi esentiali, iar acestia au grija de musculatura si tesuturile mamei si fatului.

Semințe de chia

Chia este o sursa buna de acizi grasi Omega-3, sustinand dezvoltarea creierului fatului.

In perioada sarcinii, femeile tind sa aiba mai mult zahar in sange decat normal, fiind predispuse la diabet. Consumul de seminte de chia ajuta la echilibrarea zaharului din sange.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *