Beneficiile pentru sanatate ale untului de cacao

Untul de cacao nu este destinat doar ingrijirii pielii si a parului, ci poate fi utilizat si in scopuri medicinale.

Untul de cacao se obtine prin macinarea boabelor de cacao si presare mecanica. Este foarte utilizat în prepararea ciocolatei si a prajiturilor.

Untul de cacao este încarcat cu numeroase beneficii pentru sanatate. Acesta contine antioxidanti si acizi grasi care sunt benefici pentru organism si ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din tot corpul. Reduce aparitia stresului oxidativ si, prin urmare, combate semnele de imbatranire. Acizii grasi prezenți în untul de cacao constituie o alegere ideala pentru persoanele care doresc sa reduca inflamatia pielii. Este benefic în controlul tensiunii arteriale. De asemenea untul de cacao usureaza astmul prin curatarea peretilor bronsici. Prin urmare, în acest articol, veti descoperi o parte dintre beneficiile uimitoare asupra sanatatii ale untului de cacao. 

Regleaza tensiunea arteriala

Proprietatea antioxidanta a untului de cacao mentine tensiunea arteriala sub control si relaxeaza vasele de sânge prin cresterea elasticitatatii  lor. 

Scade nivelul de colesterol rau

Untul de cacao are efecte asupra colesterolului din sânge, reducandu-l pe cel rau. 

Previne bolile cardiovasculare

Flavonoizii prezenti în untul de cacao actioneaza ca antioxidanti si previn deteriorarea celulelor cauzata de radicalii liberi. De asemenea evita formarea cheagurilor de sânge si previn bolile cardiovasculare precum infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral.

Mentine creierul sanatos

Untul de cacao este un aliment sanatos pentru creier. El are proprietate neuro-protectoare, pastrand astfel creierul sanatos. Stimuleaza fluxul sanguin de-a lungul celulelor creierului si ajuta la prevenirea bolilor neurovasculare. Acesta îmbunatateste de asemenea functiile de memorie.

Amelioreaza astmul

Aportul de unt de cacao ajuta în ameliorarea astmului bronsic, mai exact ajuta la deschiderea tuburilor bronsice si face ca fluxul de aer sa treaca mult mai ușor. Acesta ofera, de asemenea, relaxare bronhospastica si impiedica scurtarea respiratiei.

Trateaza diabetul zaharat

Untul de cacao are efecte hipoglicemiante asupra organismului. Acesta îmbunatateste metabolismul glucozei si regleaza nivelul de zahar din organism. Astfel, este cunoscut a fi foarte eficient în tratarea diabetului zaharat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *