Care este formula pentru gogoasa perfecta?

O profesoara de matematica descoperit formula pentru gogoasa perfecta. O formula matematica, descoperita de profesoara Eugenia Cheng, arata ca gogoasa perfecta are diametrul gaurii din mijloc de doar 11 milimetri, ceea ce îi conferă raportul ideal dintre coaja crocantă si interiorul pufos, potrivit dailymail.co.uk, citata de Mediafax.

Profesoara de matematica a mai calculat ca este nevoie de exact 5,8 grame de zahar pentru a acoperi în masura egala gogoasa pe toate partile.

Formula descoperita de profesoara britanica Eugenia Cheng arata ca cu cât diametrul gaurii din mijloc este mai mare, cu atât gogoasa va fi mai crocanta, iar cu cât diametrul este mai mic, cu atât interiorul deliciosului desert este mai pufos. Profesoara a mai desoperit că diametrul unei gogoşi ar trebui să se încadreze între 72 şi 82 de milimetri.

Eugenia Cheng a declarat ca a facut toate aceste calcule pentru ca, gogosile, desi sunt un desert delicios, sunt si obiecte matematice foarte interesante, datorita formei si proprietatilor (crocante la exterior si pufoase la interior).

“Este foarte usor sa te joci cu calculele matematice. Continuati sa mâncati gogosile exact asa cum va plac”, a spus Cheng.

Sursa: csid.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *