Ce beneficii au strugurii pentru frumusete

Îmbatrânirea pielii? Nu si daca manânci struguri! Când vine vorba de îngrijirile antirid, strugurii sunt bine pozitionati în ierarhia ingredientelor.

Semintele lor sunt foarte eficace împotriva îmbătrânirii si lupta împotriva radicalilor liberi, fiind foarte folositi în lumea cosmeticelor. În plus, vitamina PP, prezenta în struguri, este excelenta pentru ten si pentru prelungirea bronzului.

struguri rosii

Sucul proaspat de struguri este o excelenta solutie demachianta si de reîntinerire a pielii. Are un efect vitaminizant, usor racoritor si calmant. Este recomandat atât pentru tenul normal, cât si pentru cel gras si cel iritat.

De asemenea, cojile care ramân de la stoarcerea strugurilor reprezinta, din punct de vedere medicinal, cea mai activa parte a strugurilor. Aici, în coaja, se gasesc taninurile, substante cu efecte astringente, cicatrizante si antiseptice asupra pielii. Acestea se aplica direct pe fata si se lasa timp de 20-30 de minute. Constituie un remediu redutabil pentru tratarea tenului cu pori mari si a dermatozelor usoare.

Sa nu mai spunem de continutul bogat în apa (81%), datorita caruia strugurii participa considerabil la mentinerea unei bune hidratari a corpului si implicit a pielii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *