Cele mai grave greseli de ingrijire a pielii

Cand vine vorba de a avea grija de pielea ta este important sa faci lucrurile in mod corect. Intr-o incercare de a-ti rasfata pielea, daca faci mai multe greseli de ingrijire a pielii, nu te va ajuta deloc. Pe de alta parte, pielea ta se va deteriora rapid. Unii dintre noi investim foarte mult in ingrijirea pielii. In acest caz, cunoscand greselile de baza ne va ajuta sa facem lucrurile in mod corect. 

Una dintre greselile de ingrijire a pielii este spalarea fetei de prea multe ori in timpul zilei. Intr-o incercare de a arata bine toata ziua, daca iti speli fata prea des, pielea ta va pierde uleiurile naturale. Acest lucru face ca pielea sa arate uscata si palida. Astfel, intr-o incercare de a face ceva bun pentru pielea ta, daca il deteriorezi prin a face astfel de greseli, pielea ta va avea de suferit. Asadar, mai jos urmeaza mai multe greseli pe care sa le evitati. 

Cele mai grave greseli de îngrijire a pielii

 

☛ Prea multa exfoliere

Aceasta este una dintre cele mai grave greseli de ingrijire a pielii. Sa iti exfoliezi pielea o data sau de doua ori pe saptamana este bine, insa sa faci acest lucru aproape zilnic nu este in regula deoarece dauneaza pielii. De fiecare data cand iti exfoliezi pielea, aproape cojesti un strat protector de piele iar aceasta devine expusa la toxine si poluare si se deterioreaza rapid. 

☛ Curatarea incorecta

Daca nu cureti pielea in mod corespunzator, in mod regulat, murdaria si alte toxine deterioreaza pielea. Asadar, nu prea multa curatare dar nici prea putina.

☛ Pensule murdare 

Aceasta este o greseala de ingrijire a pielii care trebuie evitata. Ori de cate ori utilizati pensule de machiaj, asigurati-va ca acestea sunt curate. Pensulele murdare pot fi un adevarat focar pentru dezvoltarea bacteriilor si a microbilor si pot bloca porii si provoca acnee. Incercati sa mentineti toate pensulele cat mai curate posibil deoarece acestea intra in contact direct cu pielea. 

☛ Suprasolicitarea pielii

Utilizarea de prea multe produse cosmetice pe pielea ta va face mai mult rau decat orice bine. Alege si utilizeaza cu grija produsele. Este important sa se foloseasca produse cosmetice rar deoarece ele contin multe substante chimice care produc deteriorarea pielii pe termen lung. 

☛ Dusuri fierbinti

Acestea reprezinta o greseala frecventa de ingrijire a pielii. Ne plac dusurile fierbinti, insa ele nu sunt foarte bune pentru piele. Este mult mai bine pentru pielea ta sa folosesti apa calda. Daca poti face dusuri reci, atunci acestea sunt de asemenea bune pentru sanatatea ta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *