Cum arata un cuplu fericit

 ☛ Este format din indivizi care au aceleaşi trăsături

Cuplurile care împărtăşesc multe dintre trăsături, precum ambiţia sau înclinaţia artistică, par să aibă un nivel mai mare de fericire în relaţiile pe termen lung.

 ☛ Nu este un mare fan al mesajelor scrise

Oamenii de ştiinţă au constatat că acele cupluri care se folosesc de mesajele scrise pentru a-şi cere scuze, a-şi rezolva problemele sau a lua decizIi, au tendinţa de a fi mai puţin fericiţi comparativ cu cei care aleg să vorbească despre aceste lucruri fie la telefon, fie faţă în faţă.

 ☛ Partenerii nu întreţin relaţii sexuale în prima lună

Un studiu sugerează că femeile care aşteaptă mai bine de o lună înainte de a face sex cu partenerul pentru prima dată, pe termen lung, percep un nivel mai mare de fericire în relaţie.

 ☛ Partenerii se bucură unul pentru celălalt

Oamenii care sărbătoresc realizările partenerilor de parcă ar fi propriile lor reuşite au un nivel mai mare de satisfacţie în relaţie, comparativ cu indivizii care rămân indiferenţi faţă de succesul celorlalţi.

 ☛ Partenerii nu se plictisesc

Plictiseala îi distanţează pe parteneri şi îi face nefericiţi. Pentru o viata activa de cuplu intreprindeti diferite activitati prin care sa alungati monotonia din cuplu.

 ☛ Partenerii contribuie în mod egal la treburile casnice

Cei care îşi împart între ei treburile casnice şi care îşi delimitează atribuţiile au o tendinţă mai mare de se simţi satisfăcuţi de relaţia lor.

activitate de cuplu
activitate de cuplu

 ☛ Nu este fan al jocurilor online

Decât în cazul în care ambii parteneri se joacă. Un studiu realizat de oameni de ştiinţă a indicat că din cei 349 de participanţi, 75% îşi doreau ca partenerii lor să se implice mai mult în relaţie, în loc să stea să se joace.

 ☛ Este un cuplu odihnit

Un studiu  sugerează că bărbaţii care dorm mai bine sunt mai satisfăcuţi de relaţia de cuplu. De asemenea, studiul a mai indicat şi că femeile care dorm prost sunt morocanoase si au tendinţa de a declara că au probleme în relaţie.

cuplu odihnit
cuplu odihnit

 ☛ Partenerii au acelasi nivel de educatie

S-a descoperit o legătură între educaţie şi riscul divorţului. Mai exact, indivizii cu acelasi grad de educatie au mai puţine şanse de a divorţa, comparativ cu indivizii mai puţin educaţi.

 ☛ Partenerii au acelaşi obicei legat de consumul de alcool

Cuplurile au mult mai multe şanse de a divorţa sau de a se despărţi atunci când unul dintre parteneri bea şi celălalt nu, declara un studiu.

 ☛ Partenerii au acelasi simt al umorului

Râsul este bun pentru toată lumea, însă oamenii de ştiinţă susţin că el este benefic mai ales pentru relaţiile pe termen lung. Într-un studiu în care cuplurile au fost căsătorite timp de 45 de ani, umorul era unul din principalii 3 factori care contribuia la succesul relaţiei.

 ☛ Partenerii nu au foarte mulţi prieteni comuni pe Facebook

Potrivit unui raport care a avut la bază 1,3 milioane de utilizatori Facebook, starea relaţiei depinde de „dispersia socială”. Cuplurile formate din parteneri care au prieteni comuni au mai multe şanse de a se despărţi, comparativ cu restul cuplurilor în care partenerii nu au mulţi prieteni comuni.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *