Cum te refaci dupa o despartire?

Îl iubeai. Si el te iubea, la rândul sau. Însa, undeva pe la jumatatea drumului, viziunile voastre privind relatia pe care o aveati nu au mai coincis. Si v-ati despartit. Nu e un capat de lume! Exista câteva etape pe care este normal sa le parcurgi pentru a-ti gasi din nou liniştea.

Când plângi după o relaţie eşuată, nici măcar motivele care au dus la despărţire nu mai contează: te simţi singură, deprimată şi nu ai nici cea mai mică idee cum vei depăşi momentul. Pare greu de crezut acum, dar, în viaţă, nimic nu durează la nesfârşit… nici măcar suferinţa cauzată de o despărţire. În general, există două abordări extreme ale despărţirilor: fie ne prefacem că nu s-a întâmplat absolut nimic şi că suntem bine, fie cădem pradă disperării şi ajungem să credem că întreaga noastră viaţa s-a terminat odată cu încheierea relaţiei. Din păcate, niciuna dintre soluţii nu ne este de ajutor. Despărţirile pot fi complicate; nu putem pretinde că nu suntem câtuşi de puţin afectate, la fel cum nu trebuie să ne lăsăm copleşite şi să ne pierdem încrederea în noi. Există câteva etape fireşti pe care este normal să le parcurgi după ce relaţia ta s-a terminat. Iar la sfârşitul acestui ritual, zâmbetul îţi va reveni din nou pe chip.

☛Este OK sa fii deprimata… însă nu trebuie să agonizezi la nesfârşit. Ai dreptul să plângi, să fii arţăgoasă şi mofturoasă, să îţi petreci toată ziua în pat ascultând piesele voastre preferate sau să mănânci cutii întregi de îngheţată, dar trebuie să îţi impui o limită. Acordă-ţi câteva zile „negre“; până la urmă, fiecare are propriul mecanism de a procesa suferinţa provocată de o despărţire, iar apoi încearcă să o iei de la început. Durerea nu va trece subit, dar este un prim pas în recuperarea ta.

☛Fa curatenia post-despartire. Fotografiile cu voi doi, tricoul pe care îl purtai prin casă pentru că îţi spunea că arăţi foarte sexy în el şi absolut tot ce îţi aminteşte de el trebuie să dispară. Aruncă-le sau dăruieşte-le altcuiva, important este ca aceste lucruri să nu mai fie în preajma ta. Mută mobila, decorează-ţi camera altfel sau înnoieşte-ţi garderoba, schimbările te vor ajuta să conştientizezi că începi o nouă etapă în viaţa ta, iar trecutul şi amintirile cu el vor fi lăsate în urmă.

Adopta un look nou. Ia exemplu de la vedetele care au făcut acest lucru la scurt timp după ce s-au despărţit de partenerii lor (Katy Perry, Olivia Wilde, Scarlett Johhanson). Şi asta ca să nu mai vorbim despre eroinele din filme care trec peste orice depresie cu o vizită la salon. Dar de ce este oare această metodă recomandată? Este destul de simplu: după o despărţire, simţi că ai pierdut controlul asupra vieţii tale, iar decizia de a face o schimbare de look îţi oferă încredere în tine, în capacitatea ta de a gestiona o problemă. Ah, mai trebuie să îţi spunem că vei arăta fabulos, iar acest lucru te va binedispune instantaneu?

☛Organizeaza o petrecere alaturi de prietenele tale. Cum poţi sărbători mai bine faptul că ai reuşit să treci peste despărţirea de el dacă nu alături de cele mai bune prietene ale tale, care ţi-au fost alături în cele mai dificile momente? Fie că alegeţi să petreceţi o seară nebună în club sau să rămâneţi acasă, în pijamale, pentru un maraton al serialului „Gossip Girl“, este esenţial să vă distraţi împreună. Faptul că ai reuşit să depăşeşti o perioadă grea din viaţa ta este un adevărat succes şi acest lucru trebuie sărbătorit. În acest fel, ritualul recuperării tale de după despărţire ia sfârşit, iar tu eşti gata pentru noile aventuri din viaţa ta şi, de ce nu, pentru o nouă iubire.

karaoke

Ai grija la vechile obstacole. Exact atunci cand credeai ca te-ai refacut complet si ca iti poti continua drumul tau, ei bine… esti din nou indragostita. Insa incearca sa-l privesti pe acest nou barbat aparut in viata ta exact asa cum este el si nu-l privi doar ca pe o barca de salvare. Este ca si cum ai vrea sa aplici un pic de balsam pe o inima ciopartita – pentru moment te va linisti, insa nu te vei vindeca de bolile dragostei doar prin inlocuirea obiectului de iubit. Trebuie cu adevarat sa pui capat fostei tale relatii pentru a reusi sa mergi mai departe.

Nu ai fi avut niciun viitor. In loc sa te agati de trecut, da-ti seama ca daca relatia ta s-a terminat inseamna ca nu a fost sa fie. Deci ai fi investit timp degeaba daca incercai sa o tii pe umeri singura, fara sa aiba niciun viitor anume.

☛Scrie-ti o declaratie de “profit si pierderi” a relatiei. Sfarsitul unei relatii de dragoste se dovedeste a fi un moment extraordinar pentru a invata multe lucruri despre tine insati. Uita-te la calitatile tale. De exemplu, capacitatea de a te situa exact in momentul de ruptura cu cineva. Analizeaza minusurile situatiei – probabil ai avut prea multa incredere intr-o persoana care nu a meritat-o. Linia principala de urmat: analizeaza ce a fost bine si ce a fost rau in fosta ta relatie. Te va ajuta sa-ti fauresti o noua relatie cu mult mai puternica. 

Inchide usa. Nu trebuie sa te lasi sa cazi prada unei aventuri ocazionale. Lasa mai intai sa se termine definitiv povestea. Este important sa fii realista! Nu spera sa te impaci cu fostul partener pentru ca nu vei face decat sa te complaci in situatia in care te afli. Mai bine incearca sa iti dai seama ca ,,ciorba reincalzita nu mai are acelasi gust. Daca el continua sa-ti dea telefoane si sa te roage sa-i mai acorzi inca o sansa sau daca are pe altcineva insa isi doreste sa ramaneti prieteni, nu musca din momeala. Uita-l pentru totdeauna si sarbatoreste noua formula imbunatatita: “Nu-mi doresc nimic mai mult decat sa nu mai am de-a face cu extraordinarul barbat care esti tu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *