De ce este oul cel mai bun mic dejun pentru copii

Un studiu recent spune ca un mic dejun bogat în proteine ​​este mai sanatos chiar si pentru copii. Comparativ cu fulgii de ovaz sau alte cereale pentru micul dejun, oul poate umple stomacelul copilului tau pentru o perioada mai lunga de timp. Acest lucru se intampla datorita faptului ca oul este un aliment foarte satios. Mai mult decat atat, numarul de calorii este scazut in comparatie cu cantitatea de proteine pe care o detine.

Cercetatorii spun ca identificarea alimentelor sanatoase care ii fac pe copii sa se simta satui ajuta cu siguranta în minimizarea aportului de calorii. Acest lucru poate chiar preveni obezitatea infantila.

Ca parte a studiului, cercetatorii au observat comportamentul alimentar a aproape 40 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 10 ani. Unora dintre ei li s-au dat oua la micul dejun, iar la restul li s-au oferit fulgi de ovaz si cereale. Dupa micul dejun, li s-au dat voie sa se joace. Copiii au fost tinuti sub observatie timp de trei saptamâni. Cei care au mancat oua la micul dejun au consumat cu 70 de calorii mai putin la masa de prânz.

In mod normal, numarul total de calorii consumate de catre un copil pe parcursul unei zile ar fi in jur de 1500-1800. În cazul în care un copil necesita cu 70 de calorii mai putin, atunci este departe de riscul de obezitate infantila.

De fapt, atunci când un copil manânca putin mai mult decât aportul regulat, începe treptat sa acumuleze grasimea si acesta este modul în care începe sa se dezvolte obezitatea de la varste fragede. Deci, acum ca cercetatorii au confirmat faptul ca un mic dejun bogat in proteine ​​este mai bun decât cerealele, parintii pot gasi surse de proteine ​​naturale pentru copiii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *