De ce femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii?

Asa cum o dieta buna si un regim de antrenament sunt necesare pentru un organism sanatos si o minte sanatoasa, la fel este necesara si o portie adecvata de somn. Un somn bun nu inseamna doar multe ore de somn, inseamna mai ales un somn de calitate.

Suntem cu totii constienti de faptul ca cel mai important rol al somnului este de a lasa creierul sa se refaca de la sine dupa epuizarea dintr-o zi.

De aceea, ceea ce trebuie să înțelegem de aici este că, cu cat ne folosim mai mult creierul  în timpul zilei si nevoie de odihna va fi mai mare.

Cand ne aflam in somn profund tensiunea arterială scade, respiraţia este mai lentă, muşchii se relaxează şi este perioada în care trupul se reface, se încarcă de energie şi ţesuturile se vindecă.

Recent, studiile au aratat ca femeile au nevoie să doarmă mai mult decât bărbații. Oamenii de știință, după o serie de cercetări, au ajuns la această concluzie precum că, creierul femeilor are nevoie de mai multe ore de odihnă în pregătirea pentru a doua zi.

Urmatoarele sunt cateva puncte care vor sustine cele mai importante motive pentru care femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii.

  • Femeile sunt diferite din punct de vedere biologic fata de barbati.

Condiția biologică la femei este foarte diferita. Ele trec printr-o schimbare masiva a nivelului de hormoni pe tot parcursul lunii. Devine necesar ca femeile să aibă un somn foarte bun, deoarece cantitatea corectă și calitatea somnului sunt foarte importante pentru ele.

  • Creierul unei femei este cu siguranță mult mai complex.

Cercetatorii spun ca datorita complexitatii creierului femeile au nevoie să doarmă cel puțin 20 de minute mai mult decât bărbații. Privarea somnului de bună calitate poate afecta puternic starea psihologică a unei femei.

  • Somnul insuficient afecteaza conditia psihica a femeilor

Stari precum depresie, furie, stres sau iritare pot apărea din cauza lipsei unei cantități corespunzătoare de somn. Barbatii, in schimb nu prezintă astfel de semne de privare de somn.

  • Femeile sunt cunoscute ca fiind multitasking

Ele pot privi la televizor, sa taie legume și sa vorbeasca la telefon, toate în același timp și de asemenea, cu mare eficiență. Fie că este vorba de birou sau acasă, femeile tind să se ocupe de un numar mare de activitati. Acest lucru le forțează să folosească creierul mult mai mult decât bărbații și, prin urmare, au nevoie de timp de relaxare mai mare decât bărbații. Cu toate acestea, ar fi nedrept sa nu mentionam faptul ca barbatii care depun multa muncă intelectuala au nevoie, de asemenea, de mai multe ore de odihnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *