Ingrediente nutritive pentru salate

Salatele sunt fara indoiala sanatoase, insa numai atunci cand adaugi ingredientele potrivite. Arunca o privire la aceste 7 ingrediente nutritive pe care sa le adaugi in salate.

Broccoli

O cana de broccoli ofera la fel de multe proteine ca si o cana de orez sau porumb, dar la jumatate din calorii. Adauga acest ingredient in salate daca doresti sa beneficiezi de numeroasele sale elemente nutritive.

Morcovii

Morcovii nu contin grasimi si nici colesterol, fiind benefici in prevenirea bolilor cardiovasculare. Deoarece contin multe vitamine si minerale este recomandat sa ii consumati in stare cruda in salate.

Sfecla

Sfecla este o sursa bogata de acid folic si de minerale precum potasiu si mangan, extrem de benefice pentru organism. 

Ardeii grasi

Exista mai multe motive pentru a iubi ardeii grasi. Pe langa faptul ca sunt un aliat de succes impotriva kilogramelor in exces, acestia sunt benefici pentru sanatate deoarece ajuta la stimularea imunitatii datorita continutului bogat de vitamina C.

Fasolea

Fasolea este o leguma, dar contine proteine valoroase, adesea asociate cu cele din carne. Un mare avantaj este acela ca fasolea este o sursa de proteine fara colesterol si grasimi saturate.

Tonul

Tonul este o sursa excelenta de proteine ​​slabe, in plus e bogat in acizi grasi omega-3, esentiali pentru sanatatea inimii.

Quinoa

Quinoa este o alegere deosebit de sanatoasa deoarece contine proteine, fibre, antioxidanti benefici si fitonutrienti, care il fac un ingredient indispensabil pentru salate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *