Ingrijeste-ti tenul- tratamente naturiste pentru acnee

Acneea este o boală inflamatorie cronică a pielii – în general, seboreică – localizată pe faţă şi torace şi cauzată de retineri de sebum în foliculii pilo-sebacei. Inflamaţia secundară este cea care rezultă în urma rupturii acestor foliculi în dermă. Nu este o infecţie, ci o simplă inflamaţie, necontagioasă şi care poate fi tratată.

Iata o lista cu tratamente naturiste benefice pentru a ameliora acneea:

1. Pătrunjelul este antiseptic şi are proprietăţi antibacteriene. Foloseşte o infuzie de pătrunjel proaspăt pentru a-ţi spăla faţa.
2. Menta e un excelent antiseptic. Usucă şi curăţă în profunzime tenul acneic. Spală-te dimineaţa cu infuzie de mentă.
3. Curăţă 8 căţei de usturoi şi zdrobeşte-i. Aplică pasta pe zonele cu probleme, evitând porţiunea din jurul ochilor şi gurii. Las-o să acţioneze timp de 15 minute. Îndepărteaz-o cu un tampon îmbibat în apă. Clăteşte-te bine după aceea, cu o soluţie compusă din oţet şi apă, pentru echilibrarea Ph–ului.
4.  Erupţiile acneei pot fi controlate aplicând tampoane îmbibate în vin curat pe zonele cu probleme. Vinul alb e ideal pentru tenul alb, iar cel roşu, pentru cel închis.
5. Lămâia este astringentă, stimulează circulaţia şi calmează inflamaţiile. Diluează o linguriţă de suc de lămâie într-o ceşcuţă de apă şi clăteşte-te în fiecare dimineaţă. Faţa trebuie bine curăţată înainte.
6.  Aplică pe faţă comprese reci cu infuzie de gălbenele, seara, înainte de culcare. Atenţie! Gălbenelele pot declanşa alergii la unele persoane.
7. Curăţă 5-6 castraveţi măricei şi taie-i mărunt. Foloseşte mixerul pentru a transforma conţinutul în pastă. Aplică piureul de castravete de 3 ori pe săptămână. Castravetele răcoreşte tenul iritat şi dezinfectează.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *