Laptisorul de matca lupta cu timpul si te ajuta sa intineresti, pe zi ce trece

Intr-un stup de albine, doar larvele tinere si reginele aflate in crestere sunt hranite cu laptisor de matca. Aceasta secretie dulce este mai consistenta si mai inchisa la culoare decat mierea si contine un numar considerabil de nutrienti. Aceasta mixtura de proteine, vitamine din complexul B, flavinoizi, acid folic si vitamina C poate fi folosita in tratamentele de ingrijire a pielii, in special in sezonul rece.

Egiptenii, faimosi pentru secretele lor de infrumusetare, sunt recunoscuti pentru utilizarea in scopuri cosmetice a laptisorului de matca. In prezent, laptisorul este folosit in stare naturala, dar intra si in compozitie unei game largi de produse de ingrijire, creme, balsamuri de buze si lotiuni cu efect revitalizant. Laptisorul de matca imbunatateste textura pielii si atenueaza efectele trecerii timpului asupra ei.

Laptisorul de matca este o substanta cu adevarat miraculoasa folosita in ritualurile de frumusete, avand efecte puternice de regenerare, hidratare, vindecare si protectie asupra pielii. De acest dar al naturii se pot bucura persoanele cu toate tipurile de piele: uscata, iritata, sensibila sau grasa.

Folosit in mod constant, laptisorul de matca iti va imbunatati aspectul tenului si va adauga un plus de vitalitate pielii tale si, de ce nu, parului tau.

Efect de anti-imbatranire

Procesul de imbatranire face ca abilitatea de autoregenerare a pielii se diminueaza, productia de colagen incetineste si nici nivelul de hidratare nu se mentine la capacitatea maxima, de aceea, pielea are nevoie de un ajutor. Din fericire, laptisorul de matca poate sa incetineasca aceste procese, datorita continutului ridicat de vitamine si de nutrienti esentiali in regenerarea pielii.

Reglare hormonala

Dezechilibrele hormonale pot avea un efect negativ asupra pielii, determinand uscarea acesteia, aparitia  prematura a ridurilor, acnee. Si aceste probleme isi gasesc solutia in laptisorul de matca, deoarece acesta contine atat progesteron cat si estrogen, greu de gasit, pe cale naturala.

Efect antibacterian 

Laptisorul de matca are un efect antibacterial puternic si previne infectiile care ar putea aparea ca urmare a vatamarii pielii. Avand proprietati anti-inflamatorii, laptisorul de matca reduce umflaturile si impiedica aparitia cicatricelor.

Efecte terapeutice

Pe langa beneficiile aduse frumusetii pielii, laptisorul de matca mai are si calitatea de a vindeca diferite probleme ale pielii, echilibrand pH-ul, reducand eczemele, neurodermatita si impetigo.

Sursa: ronatura.ro

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *