Nucile verzi protejeaza inima si stimuleaza memoria

In fiecare toamna, medicina naturista recomanda o cura de nuci, fiindca aceste fructe gustoase sunt extrem de sanatoase.

Bogate in vitaminele A, E, vitamine din complexul B, dar si cu un continut moderat de vitamina F, nucile verzi devin un bun aliat al persoanelor suprasolicitate atat fizic cat si psihic. Nucile verzi mai sunt bogate in iod, in antioxidanti, in substante cu puternic rol antiinflamator si antitumoral, dar si in minerale precum zincul, seleniul, potasiul, sodiul, magneziul – minerale care asigura atat starea de bine, cat si functiile multor organe.

Miezul de nuca este unul dintre cele mai vitalizante si nutritive alimente cunoscute

Protejeaza inima

Antioxidantii continuti in miezul fructului regleaza pe cale naturala nivelul colesterolului in sange si, implicit, tensiunea arteriala. Consumul periodic de nuci proaspete intareste vasele de sange si previne deteriorarea acestora, mai ales la varstnici. Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa-linolenic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Nucile reduc de asemenea si riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%.

Stimuleaza memoria

In Evul Mediu, nuca era recunoscuta pentru rolul tamaduitor in cazul bolilor mintale. Se credea ca forma fuctului aduce cu forma creierului, de aceea are efect in tratarea mintii. Astazi, cercetarile moderne au aratat ca nuca este stimulent al memoriei si e recomandata celor ce depun un efort intelectual sporit. Continutul bogat in zinc recomanda miezul de nuca in tratamentul asteniei, intarzierilor de crestere, tulburarilor sistemului nervos.

Combat infectiile urinare

Miezul nucilor au un puternic efect antiinflamator, terapeutii recomandand consumul acestora si in infectiile urinare.

Contin substante cu rol antitumoral

Datorita acizilor grasi omega-3, antioxidantilor si fitosterolului, nucile sunt arme redutabile in lupta cu cancerul mamar. Tumorile se micsoreaza si chiar dispar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *