Pot fi alimentele sau apa periculoase in supradoza?

Da, chiar și lucrurile bune pot deveni nocive când doza este ridicată. Chiar și alimentele sănătoase pot fi mortale dacă depășiți limita.

Iata o lista de alimente care pot deveni foarte periculoase atunci când sunt consumate in exces. Nu faceți niciodată greșeala de a consuma prea mult din alimentele menționate mai jos.

Apa

Dacă beți mai mult de 7-10 litri de apă la un moment dat, rinichii dumneavoastră pot depune mult efort pentru a elimina apa din organidm. În cazuri rare, poate duce chiar la afectarea organelor, edem cerebral sau chiar la stop respirator. De aici ar putea cauza și moartea.

Cofeina

Cât de mult este prea mult? Ei bine, există oameni care au murit din cauza cofeinei peste dozaj din băuturile energizante. Când vine vorba de cafea, dacă o persoană bea mai mult de 100 de cești de cafea una după alta, nu există nici o garanție a supraviețuirii.c

Ciocolata

ciocolata

Dacă o persoană mănâncă în jur de 10 kilograme de ciocolată dintr-o dată, complicațiile pe care le poate suferi includ sângerări interne, convulsii epileptice, diaree, greață și chiar moarte.

Alcoolul

Să presupunem că o băutură conține 40% alcool. Dacă o persoană consumă mai mult de 1,5 litri de băutură în doar o oră, atunci este mortală!

Tigarile

Fumatul a 75 de țigări una după cealaltă poate fi mortal. Fiecare tigara conține aproximativ 0,8 mg nicotină!

Merele

mere

Sunt merele periculoase? Ei bine nu, insa dacă mănânci semințele a mai mult de 18 mere la un moment dat ar putea fi letal. Acestea conțin cianură și chiar pot cauza moartea în unele cazuri.

Sarea

Este cunoscuta ca un factor de risc la hipertensivi, dar se afla si la originea a numeroase probleme de sanatate. Aproximativ 50 lingurițe de sare ar putea fi doza letală.

Zahărul

Chiar și zahărul poate fi mortal dacă mănânci în jur de 500 de lingurițe. Asadar, consumul cu moderatie este cheia pentru o viață sănătoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *