Remedii pentru a elimina mirosurile din bucatarie

Bucataria are un miros nu tocmai placut dupa ce ati terminat de gatit? Pentru a scapa de acest miros exista remedii simple pe care le puteti folosi. Aceste remedii nu numai ca vor indeparta mirosul de mancare sau de aer inchis, ci vor lasa si un miros proaspat.

Potrivit expertilor, se spune ca cele mai bune ingrediente care pot fi  plasate in casa pentru a îndeparta mirosurile neplacute sunt condimentele. Un element ideal pe care il puteti pastra in casa este un potpourri; mai exact o combinatie de ierburi si plante uscate, care emana un miros placut. Puteti folosi coaja de lamaie, batoane de scortisoara, seminte de coriandru, petale de trandafiri uscate. Amestecati-le într-un bol de lemn si adaugati peste ele câteva picaturi de ulei esential.

Un ingredient ieftin pe care il puteti utiliza pentru a scapa de mirosul din bucatarie este coaja de portocala. Fierbeti cojile de portocale, împreuna cu o mâna de condimente, cum ar fi scortisoara si cardamom. Aroma bogata care se emite va patrunde instantaneu simturile.

Asadar, aici sunt unele dintre cele mai bune si naturale remedii pentru a elimina mirosurile din bucatarie. Arunca o privire la aceste trucuri care te vor ajuta sa pastrezi un miros placut in casa!

Bicarbonatul

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient perfect pe care il puteti plasa în bucatarie în timp ce gatiti. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile care sunt emise în timp ce gatiti. Prin urmare va ajuta sa scapati de mirosul de mancare arsa.

Apa cu lamaie

Daca frigiderul miroase urat, tot ce trebuie sa faceti este sa puneti un bol de apa cu lamaie in frigider timp de 10 minute. 

Zaharul

Degetele miros a peste alterat dupa ce ai consumat fructe de mare? Daca da, singura modalitate de a scapa de miros este sa iti masezi palmele cu o cantitate de zahar înainte de a te spala cu un sapun delicat. Zaharul ajuta la eliminarea mirosului din palmele tale.

Sursa foto: Shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *