Sportul pe care îl practici îti tradeaza personalitatea?

Biciclistii sunt stabili emotional, persoanele carora le place sa alerge sunt extrovertite, iar cei care prefera plimbarile sunt cei mai putin materialisti, potrivit unui studiu realizat în perioada februarie – martie, în Marea Britanie, pe 2.000 de adulti, de catre British Heart Foundation si Mindlab.

 “Se stie de mult timp ca exercitiile fizice sunt benefice nu doar pentru corp, ci si pentru psihicul fiecarei persoane. Rezultatele acestui studiu arata ca, indiferent de ce tip de persoana suntem, exista exercitii fizice potrivite pentru fiecare“, a declarat dr David Lewis, neuropsiholog si fondator al Mindlab, potrivit CNN.

Iata care sunt trasaturile de personalitate definitorii, în functie de sportul practicat:

Biciclistii sunt relaxati şi calmi, stabili emotional si sunt cel mai putin predispusi la a suferi de depresie si a fi afectati de stres, dar sunt materialisti.

Persoanele carora le place sa alerge sunt extrovertite, iubesc sa fie în centrul atentiei, asculta muzica cu ritmuri alerte si vesela.

Înotatorii sunt cei mai buni amanti, se implica în actiuni caritabile, tind sa fie cei mai fericiti si obtin aceasta stare destul de usor si sunt foarte ordonati.

Persoanele carora le place sa mearga foarte mult prefera sa fie singure, le place propria companie, sunt empatice si se implica în actiuni caritabile, dar nu le place sa atraga atentia asupra lor si sunt cele mai putin materialiste persoane.

Practicantii de yoga sunt foarte agreabili si se pot pune cu usurinta în locul altcuiva, ceea ce le ofera un grad mare de empatie si întelegere a celorlalti. Aceste persoane sunt unele dintre cele mai putin materialiste.

Cei care merg regulat la sala de fitness sunt extrovertiti si stabili emotional, fiind cel mai putin expusi riscului de a suferi de schimbari bruste ale starii de spirit. Aceste persoane se indentifica drept unele dintre cele mai fericite si usor de multumit.

Sursa: csid.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *