Superficialitatea din zilele noastre

Pentru cei dintre dumneavoastra, care aveti dorinta sa cunoasteti mai multe despre “fatadepe.net” am realizat un scurt articol  despre superficialitatea din zilele noastre.

Timpuri noi cer masuri serioase. Ne aflam in secolul 21, unde, “a fi superficial”  atat moral cat si fizic  este echivalentul lui “a fi la moda”, mai mult decat atat,proverbul “Haina nu face pe om “ a devenit “Haina face pe om”. Cat de mult conteaza “prima impresie” ? Si cati dintre noi judecam dupa aparente ?

Gossip
Gossip

Desi de multe ori concluzionam cu “da, aparentele inseala”, cand cunoastem o persoana prima impresia conteaza, chiar foarte mult. Exclus sa luam in calcul posibilitatea ca aceasta sa fie nearanjata pentru ca a avut o zi proasta sau pur si simplu a vrut sa fie naturala fara retusuri. Cand ne aflam in cercul nostru de prieteni si apare un “personaj” nou ,tindem sa acordam maxima atentie atentie asupra lui, analizandu-l din cap pana in picioare  pentru a vedea daca e pe gustul nostru sau nu, eventual sa ii facem si o poza. Verificam fiecare accesoriu daca e de firma sau nu. Desigur, exista si oameni bogati deghizati in modesti, oameni pentru care marca nu conteaza, conteaza ce ai in cap.  Starea materiala NU trebuie sa fie un detaliu care sa conteze. Trecem peste etapa de a studia omul ca si caracter, etapa cu cea mai mare insemnatate, ambalajul fiind cel care ne atrage. De aceea ne trezim langa noi cu amici cu care nu avem nimic in comun , cu oameni care nu ne impartasesc ideile,stilul si mentalitatea, simpla lor infatisare fiind cea care i-a facut “fermecatori”. Pe de alta parte, noi la randul nostru tindem sa ne prefacem ,sa jucam rolul unui personaj care nu ne reprezinta doar pentru “a da bine “ .Suntem mahniti in interiorul nostru pentru ca nu putem fi noi insine, dar am incercat vreodata? Poate am fi mult mai apreciati si mai placuti pentru ceea ce SUNTEM decat pentru ceea ce PRETINDEM a fi. Sa fie oare superficialitatea pretul pe care trebuie sa il platesti ca sa fii la moda? Am admirat mereu simplitatea si naturaletea, eleganta fiind pusa cel mai bine in evidenta de lucruri simple.

eleganta
eleganta

Sa nu uitam:  Frumusetea porneste din interior. O atitudine degajata si pozitiva, curajul de a fi “tu insuti” indiferent de imprejurare, sunt elemente cheie pentru a fi un om frumos atat psihic, cat si fizic. Asteptam si parerile voastre ! Pupici multi ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *