Top 10 lucruri care iti distrug tenul

Stiai ca dusurile lungi si fierbinti iti pot afecta tenul? Dar despre pensatul excesiv ce spui? Crezi ca ar putea avea efecte negative asupra tenului tau? Citeste materialul de mai jos si descopera care sunt cele mai surprinzatoare lucruri care iti pot afecta tenul!

Tenul nostru este afectat de diferite lucruri la care noi il supunem. Nici machiajul nu este tocmai de bun augur pentru un ten frumos si sanatos pentru ca toate produsele de make up nu fac altceva decat sa incarce tenul si sa nu il mai lase sa respire, de aceea trebuie sa incercam sa il mai lasam si liber.

Acestea fiind spuse, sa descoperim impreuna care sunt cele mai surprinzatoare 10 lucruri care ne afecteaza si ne distrug tenul:

1. CONTINUTUL DE CLOR DIN APA

In mod deosebit apa de la piscine are un continut ridicat de clor care nu este bun nici pentru piele si nici pentru ten. De fiecare data cand iesim din piscina se recomanda sa facem un dus si sa ne spalam pe fata cu apa si sapun.

2. CONSUMUL EXCESIV DE CAFEA

Chiar daca nu poti sa iesi din casa fara sa iei o gura de cafea, nu trebuie sa exagerezi. Un consum excesiv de cafea nu face altceva decat sa ajute la aparitia ridurilor si la imbatranirea pielii.

3. DUSURILE LUNGI SI FIERBINTI

Stiu ca intotdeauna este binevenita o baie lunga si fierbinte insa atat pielea cat si tenul au de suferit din aceasta cauza pentru ca lipsa oxigenului din baie duce la deshidratarea excesiva.

4. CONSUMUL INSUFICIENT DE APA

Daca nu consumi cel putin doi litri de apa zilnic inseamna ca nu oferi mediul propice pentru ca tenul tau sa fie hidratat din interior.

5. EXFOLIEREA EXCESIVA

In mod normal, tenul trebuie exfoliat o data pe saptamana pentru indepartarea impuritatilor, insa o exfoliere excesiva nu face altceva decat sa il usuce foarte tare.

6. CONSUMUL EXCESIV DE ZAHAR

Consumul excesiv de dulciuri afecteaza productia naturala de colagen.

7. PENSATUL IN EXCES

Pensatul excesiv poate sa produca mari modificari la nivelul muschiului arcadei si aceasta sa capete un aspect “cazut”.

8. STRESUL

Stresul este cauza multor probleme actuale asa ca nici tenul nostru nu este ferit de asa ceva. Stresul conduce la aparitia prematura a ridurilor inestetice.

9. STOARCEREA COSURILOR

Acesta este un alt obicei nesanatos care nu face altceva decat sa lase semne inestetice pe care nu vom reusi niciodata sa le acoperim asa cum trebuie.

10. TESTAREA PREA MULTOR PRODUSE DE MACHIAJ

Tenul nostru nu este facut sa reziste unei expuneri exagerate la produsele de make up asa ca fereste-l de testarile interminabile si foloseste produsele cu care deja te-ai obisnuit.

Sursa: kudika.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *