Top 5 destinatii ale anului 2014 (1/5)

      1.  SANTORINI :

O data in viata merita sa vizitezi aceasta insula magica. Santorini este insula “scufundata” in mister. Casele albe si cu cupolele albastru iti dau impresia de poveste.

Santorini
Santorini

          Despre Santorini:

☻ Santorini este o insula vulcanica din Grecia, localizata in Marea Egee, intre insulele Ios si Anafi. Este renumita pentru apusurile de soare. Aici vei avea ocazia sa te plimbi printre magazine asezate pe versantii stancosi, pe plajele minunate si te vei relaxa privind apa marii limpede precum cristalul.
☻ Pe insula Santorini se ajunge cu avionul, sau cu ferry boat din portul Pireu ( 9 – 12 ore).
☻ Capitala insulei este Fira, oras port, care impresioneaza prin strazile inguste, taverne traditionale, magazine asezate pe versantii stincosi, dar si prin plaje minunate, si apa marii limpede precum cristalul.
☻ Santorini, cea mai frumoasa si spectaculoasa insula a Greciei (dar si cea mai scumpa), primeste anual un numar de turisti de 2 sau 3 ori mai mare decat numarul locuitorilor insulei. Desprinsa in timp dintr-un vulcan ea ofera turistilor munte si mare, alb si albastru, biserici ortodoxe dar si traditii. Merita vizitata in cadrul unei excursii optionale, sau puteti opta pentru cazarea in aceasta insula cu 5 orase.
☻ Capitala Insulei, Fira, este asezata intr-un perete vulcanic, pe o faleza inalta de 300 m. Fira este foarte atractiva, cu strazi inguste si serpuite, arcade si un cartier unde a trait odata nobilimea Catolica. Exista un muzeu foarte important, cu descoperiri preistorice (in marea majoritate ceramica), o mare colectie de vase ce dateaza din secolele 7 si 6 i.Hr. (incluzand piesele cunoscute drept “Thera ware” (articole de olarie Thera), cateva piese stravechi si clasice si cateva sculpturi elenistice si romane.Peisajul uimitor, ciudateniile mediului natural, arhitectura neobisnuita si monumentele minunate din Santorini atrag un numar mare de vizitatori in fiecare vara.

       Ce poti vizita in Santorini:

    ☼ Pasionatii de istorie pot vizita in Santorini: expozitia picturilor rupestre (reconstruire tri-dimensionala a picturilor gasite), situl arheologic Akrotiri (din perioada preistorica) si Mesa Vouno (perioada antica), muzeul vinului, muzeul Preistoric, muzeul etnologic, muzeul Megaron Gyzi, muzeul naval, muzeul arheologic, manastirea Dominicana, catedrala catolica, episcopia Panagia, catedrala metropolitana ortodoxa si manastirea profetului Elias.
☼ Vulcanul din Santorini este de asemenea un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat. Vulcanul este constituit din doua insule vulcanice Palea si Nea Kameni, cele mai recent formate. Natura vulcanica a insulelor reprezinta o ocazie unica pentru turistii in cautare de peisaje naturale extraordinare.

           Priveliste de vis din Santorini :

           santorini-grecia

.

2 thoughts on “Top 5 destinatii ale anului 2014 (1/5)

  • January 24, 2014 at 11:20 am
   Permalink

   Nu ne costa nimic sa visam ..:P

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *