Top 5 destinatii ale anului 2014 (2/5)

                       2.  REPUBLICA DOMINICANA

 

Republica Dominicana  este un adevarat paradis in Marea Caraibelor, o destinatie unica ce ofera cate ceva pentru fiecare turist. Aici se afla unele dintre cele mai apreciate plaje din lume cu nisip alb si fin, scaldate de ape cristaline si linistite – Playa Grande, Sosua Beach, Playa Dorada, Punta Cana, Plaja Bavaro (plaje cu cocotieri).  Aici se intalnesc de la mici hoteluri situate pe plaja pana la hoteluri de lux si complexuri all inclusive.

Republica Dominicana este o tara insulara din America Centrala, in nordul Marii Caraibelor, situata in partea de est a insulei Hispaniola. Are ca vecin in vest statul Haiti.Această insula a fost numita imediat după descoperire de catre Cristofor Columb La Española, in romaneste: Mica Spanie, datorita faptului ca a fost declarata cel mai frumos pamant din Lumea Noua.

Clima si sezonul propice: Clima in Republica Dominicana este predominant tropicala, cu ploi abundente si o temperatura medie intre 25 si 35oC, cu mici exceptii in zonele cu altitudini mari, precum “Valle Nuevo”, unde temperatura  poate ajunge si pana la -15oC, iarna.  Zapada poate cadea foarte rar, in partea superioara pe “Pico Duarte”.
Sezonul ploios, foarte calduros si umed,  tine din aprilie pana in noiembrie. Ca urmare a ploilor abundente, sunt posibile si alunecarile de teren. Partea cea mai secetoasa din tara este cea Vestica.

Sezonul perfect pentru aceasta destinatie este din noiemebrie pana in mai.

Republica Dominicana are capitala la Santo Domingo.

Priveliste din Santo Domingo
Priveliste din Santo Domingo

– Orase importante:  Santiago de los Caballeros, San Cristobal, San Felipe de Puerto Plata, La Romana, etc.

– Limba oficiala:  spaniola;

– Moneda oficiala:  peso dominican (1= 100 centi)

Turismul in Republica Dominicana:

Republica Dominicana dispune de numaroase locuri de interes turistic, pe care le viziteaza milioane de turisti din intreaga lume.In ultimele decenii, Republica Dominicana a devenit o atractie turistica importanta, datorita frumusetii sale, localizarii, carismei oamenilor si nu in ultimul rand, ambientului de paradis tropical, ce se resimte la fiecare pas. Principalele zone turistice sunt: Punta Cana, Bavaro, Puerto Plata, Bayahibe, Samana, Santo Domingo, Boca Chica etc.
Tara are multe plaje de nisip foarte fin si ape de culoarea turcuazului; de-a lungul Coastei de Nord se afla Playa Dorada, Sosua, Cabarete si Samana, iar in sud Boca Chica, Juan Dolio si Bayahibe. Cea mai lunga plaja, de mai mult de 40 km, este de-a lungul coastei de Est intre Playa Macao si Punta Cana. In spatele acestor plaje linistite si adapostite de palmieri se afla munti inalti, cu poteci pe care poti urca prin peisaje extraordinare.

☼  Punta Cana este cea mai cunoscuta si vizitata zona din Republica Dominicana si reprezinta lacasul exotic in care turistii se relaxeaza printre palmieri si soare, in sejururi de lux, la preturi accesibile.Statiunea ofera un stil european de vacanta si toata gama de sporturi marine si atractii de petrecerea timpului:  Parcul Manati, Spectacol cu delfini, Spectacol cu cai dresati, ce rivalizeaza cu Scoala Spaniola de Calarie.

Punta Cana
Punta Cana

☼  Puerto Plata este un oras situat in nordul insulei.Playa Dorada este plaja cu cele mai multe hoteluri si oferte de distractie, inclusiv un teren de golf cu 18 gauri.

☼  Peninsula Samana este considerate cea mai frumoasa regiune din tara. Aici, palmierii si molidul contrasteaza cu apele de un albastru intens din Bahia de Samana. Este un loc bun pentru a observa balenele cu cocoasa in timpul sezonului de imperechere. Cca 3000 de balene vin aici in fiecare an si dau nastere puilor in perioada ianuarie – martie.

Peninsula Samana
Peninsula Samana

☼  Santo Domingo este cel mai vechi oras locuit de europeni fara intrerupere, primul oras colonial spaniol din “lumea noua”. Este genul de oras turistic care nu doarme niciodata, viata de noapte este una din cele mai atractive din zona Caraibelor.

Palatul National din Santo Domingo
Palatul National din Santo Domingo

Republica Dominicana este cunoscuta si datorita ritmurilor merengue – auzite tot timpul anului, vara la Festivalul de muzica latina si Festivalul Merengue sau iarna la Petrecerile de Craciun sau Anul Nou. Locuitorii insulei par a avea muzica in sange. Merengue este cel mai popular tip de cantec si dans in Republica Dominicana.De asemenea dispune de numeroase locuri romantice pentru indragostitii care doresc sa-si celebreze aici casatoria sau luna de miere, plaje cu posibilitati pentru practicarea sporturilor, parcuri de distractii acvatice.

Republica Dominicana – unul dintre cele mai romantice locuri din Caraibe. Este cunoscuta ca o destinatie turistica, cu plaje magnifice, resorturi spectaculoase, nisip alb si vegetatie luxurianta.Pe insula se afla numeroase monumente istorice si culturale, prima biserica catolica, primul spital precum si prima fabrica de zahar din aceasta parte a lumii.Exact cum spune si sloganul turistic al tarii, “Lo tiene Todo”, Republica Dominicana este un stat caruia nu-i lipseste nimic, deoarece “are de toate”!

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *