Retete de exfoliere pe baza de zahar brun

Un ingredient simplu precum zaharul brun poate fi o optiune incredibila pentru hidratarea si exfolierea pielii la domiciliu. 

Chiar si in zilele acestea, zaharul brun este folosit ca un remediu natural pentru a trata pielea pielea obosita si fara viata. Acesta actioneaza ca un exfoliant si elimina celulele moarte ale pielii.

Zaharul brun este blând în comparatie cu zaharul tos sau sarea. Studiile arata ca atunci când este folosit precum exfoliant, este blând pe piele si nu foarte abraziv. Prin urmare, este cea mai buna alegere pentru un tip de piele sensibila.

Cea mai buna optiune pentru buze crapate

Este o optiune excelenta pentru tratarea buzele crapate, deoarece face buzele moi si le pastreaza hidratate pentru mai mult timp. Tot ce trebuie sa faci este sa umezesti un pic zaharul si sa il folosesti apoi ca un exfoliant pe buze. Celulele moarte ale pielii se îndeparteaza cu usurinta, lasandu-ti buzele moi.

Pentru piele fina si radianta

Poti zdrobi cateva banane coapte, dupa care sa le amesteci cu zahar brun. Foloseste amestecul precum un exfoliant obisnuit. Aplica-l pe corp înainte de a face dus. Pielea se va pastra fina pe tot parcursul zilei.

Ciocolata + cocos + zahar brun 

Aceasta este o optiune buna de hidratare. Se amesteca toate aceste ingrediente în cantitati egale si se aplica pe piele. Se maseaza pentru un timp si se spala cu apa calduta. Aceasta reteta ajuta la eliminarea celulelor moarte si pastreaza pielea hidratata.

Lamaie + miere + zahar brun

Acesta este un truc vechi încercat, de obicei, cu zahar tos. Se amesteca zahar brun, miere si câteva picaturi de lamâie. Raportul sa fie de 2:2:1. Aplica acest exfoliant si lasa-l timp de 10 minute pentru o piele moale, stralucitoare.

Fulgi de ovaz + miere + zahar brun 

Aceasta este o reteta clasica de exfoliere pentru o piele sanatoasa. Toate cele trei componente sunt cele mai bune atunci când vine vorba de un tratament de ingrijire a pielii. Ia 2 lingurite de fulgi de ovaz si amesteca-le cu cate o lingurita de miere si zahar brun. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *