Trei-frati-patati, o planta care previne astmul

Trei-frati-patati poarta si denumirea de Viola Tricolor Hortensis sau de panseluta salbatica si este rezultatul unei mutatii genetice a mai multor plante. In scop terapeutic se foloseste partea aeriana (floarea, frunzele si tulpina) care este bogata in mucilagii, saponozide, saruri minerale, ulei volatil, vitamina C.

In bronsite, administrarea ceaiului de Trei-frati-patati are efecte terapeutice extraordinare. Planta ajuta la fluidifierea secretiilor bronsice si la eliminarea lor. Persoanelor care sufera de astm li se recomanda sa bea cate o cana de infuzie, de trei ori pe zi, indulcita cu miere de salcam deoarece ajuta la combaterea si mai ales la prevenirea crizelor. 

În prezent este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale antialergice

Planta are capacitatea de a preveni ori de a diminua reactiile alergice. Trei-frati-patati este, pe termen lung, printre cele mai eficiente plante din lume pentru prevenirea reactiilor alergice. Se beau doua – trei cani pe zi, pe stomacul gol, in cure de una – doua luni, mai ales la inceput de primavara. 

Ceaiul de trei-frati-patati curata sangele de toxine, si poate fi utilizat si in tratarea acneei, urticariilor, constipatiei, dermatozelor, afectiunilor renale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *