Uleiul de ricin: par stralucitor, piele catifelata, unghii rezistente, sprâncene dese

Uleiul de ricin, originar din India, este un produs folosit în întreaga lume.

Pe lânga faptul ca boabele de ricin, cele responsabile cu producerea uleiului, pot fi folosite în alimentatie, uleiul de ricin este un derivat natural, care, prin proprietatile sale, este utilizat într-o gama variata de tratamente cosmetice de înfrumusetare, dar si pentru prevenirea, combaterea sau corectarea variatelor afectiuni corporale.

Pe lânga proprietatile antibacteriene, antifungice si antivirale, uleiul de ricin contine un numar important de antioxidanti, ce ajuta organismul sa lupte împotriva radicalilor liberi, fiind totodata singura sursa cunoscuta de acizi grasi nesaturati, din care face parte si acidul ricinoleic, cu rol în protejarea si îngrijirea pielii si a parului.

Par bogat si stralucitor

Substantele continute de acest ulei ajuta la îmbunatatirea calitatii si la regenerarea parului.

Uleiul de ricin poate fi aplicat pur si simplu pe par sau în combinatie cu ulei de masline, zeama de lamâie si galbenus de ou. Aceasta masca trebuie tinuta pe par câteva ore, dupa care acesta se va spala în mod normal. Aplicarea acestui amestec de 2-3 ori pe saptamâna, te va ajuta sa ai un par sanatos, bogat, stralucitor si care va creste mult mai repede decât în mod obisnuit.

Ten catifelat si riduri estompate

Uleiul de ricin este foarte util si pentru îngrijirea pielii. În acest fel, problema cearcanelor poate fi foarte usor remediata daca aplici, înainte de culcare, pe suprafata acestora, ulei de ricin, pe care îl vei lasa sa actioneze pe timpul noptii. Nu numai ca uleiul te ajuta la îndepartarea zonelor negre de sub ochi, dar va contribui la estomparea ridurilor si la catifelarea tenului. Acesta are rol si în îngrijirea si hidratarea pielii corpului.

Unghii rezistente si sprâncene dese

Daca ai unghiile moi, care se rup frecvent, atunci uleiul de ricin este remediul cel mai indicat. Tot ce trebuie sa faci este sa ungi si sa masezi mâinile si, implicit, unghiile, cu ulei de ricin în fiecare seara, timp de o lună, dupa care acoperi mâinile cu o pereche de manusi de bumbac pe timpul noptii. În dimineata urmatoare spala mâinile cu apa calda si, eventual, cu sapun.

Uleiul de ricin este util si în cazul în care vrei sa îti desavârsesti privirea, în sensul în care, prin simpla aplicare, dupa demachiere, a câtorva picaturi de ulei cu vârful degetelor pe gene, dar si pe sprâncene, acestea vor creste într-un ritm rapid si vor fi mult mai dese.

Sursa: csid.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *