Urasti laptele? 6 surse de calciu vegetale

Cu toate că laptele este o sursa foarte buna de calciu, unii oameni, spre exemplu cei care au intoleranță la lactoză pot să nu fie în măsură să se bucure de el. Și, dacă vă neglijați aportul de calciu, riscul de osteoporoza poate crește. În cazul în care oasele își pierd densitatea, activitatile din viata de zi cu zi se pot transforma chiar în sarcini dificile.

Așa că, persoanele cu intoleranță la lactoză și cei care îmbrățișează un stil de viață vegetarian ar putea avea nevoie sa găseasca surse de calciu vegetale.

Iată câteva dintre aceste surse de calciu.

VARZA CREATA

varza creata

Este o sursa excelenta de calciu si este o alternativa potrivita pentru a imbunatati densitatea oaselor. Deci, cine spune ca se poate asimila calciu doar din laptele de vaca?

FASOLEA ALBA

Este o sursă excelentă de calciu. Fie că faci ciorbă de fasole, fie că faci fasole bătută, este delicioasă, sănătoasă, iar o cană de fasole albă fiartă ofera în jur de 190 de mg de calciu.

SPANACUL

spanac

Spanacul este într-adevăr un super-aliment. O cana de spanac fiert este suficient pentru a obține 240 mg de calciu.

MIGDALELE

Considerate o sursă sigură de calciu, migdalele mai conţin şi magneziu, vitamina E şi alţi antioxidanţi. Spre deosebire de alte alimente, migdalele conţin combinaţia de minerale – calciu şi magneziu – ce ajută la menţinerea sănătăţii oaselor.

Potrivit specialiştilor în nutriţie, 20 de migdale conţin aceeaşi cantitate de calciu ca şi un sfert de cană de lapte.

NAPUL

napi

Salatele de nap cu morcovi și avocado sunt o masă excelentă și o bogată sursă de calciu, antioxidanți, fibre și multe alte vitamine și acizi grași. 2 căni de nap crud conțin cam 190 de mg de calciu.

SMOCHINELE

Sunt o sursă bogată de antioxidanți, fibre, dar și calciu. Smochinele uscate contin o cantitate impresionanta de 259 mg de calciu la 100 gr, in comparatie cu laptele integral, care are doar 118 mg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *